Over ons

Dit is Freasy

Achtergrond

Freasy is opgericht in 2019 vanuit de ervaring dat er nog geen écht goede kant-en-klaar- maaltijden bestonden. Wat er wel was, was ongezond, niet lekker of saai. Freasy heeft daar verandering in gebracht door heerlijk verse, shock-freeze gerechten te bereiden met eigen chefs. De gerechten zijn lekker, gezond en altijd voorzien van een verrassende twist.

Een echt gezonde maaltijd in no-time op tafel

We vinden het belangrijk dat ook wanneer je weinig tijd hebt, je toch kunt genieten van een smaakvolle en gezonde maaltijd. We koken daarom met veel heerlijke groentes, werken met verse producten en creëren verrassend lekkere smaaksensaties waar je zelf niet aan zou hebben gedacht. Ook koken we puur, zonder gekke toevoegingen.

Met behulp van onze labels op de verpakkingen en het filtersysteem op de website, kun je de maaltijd laten aansluiten op jouw behoeftes, bijvoorbeeld: zoutarm, bron van vezels, bron van eiwit, dagelijkse portie groenten, vegan, vega, caloriearm.

Onze gerechten scoren allemaal in de A- of B-categorie van Nutri-Score. De Nutri-Score is een voedselkeuzelogo waarmee je in één oogopslag kunt zien wat de gezondere keuze is binnen een productgroep. Score A is voor producten met de meest gezonde samenstelling, score E is voor producten met de minst gezonde samenstelling.

Freasy is een duurzame keuze

Waar mogelijk kiezen we altijd voor de meest duurzame optie. Zo zijn onze maaltijdbakjes gemaakt van afbreekbaar plantmateriaal en printen we met biologische inkt op FSC karton. Alles is hierdoor 100% recyclebaar.

Het pakketvervoer is volledig CO2 gecompenseerd en ook bij de ingrediënten kijken we naar de meest duurzame optie. Zo kopen wij minimaal 90% van onze ingrediënten lokaal, ook om onnodig transport te voorkomen, en is al ons vlees regionaal scharrelvlees met minimaal 2 sterren beter leven.

Minimale footprint en zero waste

In de keuken hanteren we een zero waste beleid om zo naar een minimale footprint te streven. We koken onder andere met zogenaamde ‘groenten met een smetje’ die anders weggegooid zouden worden, maar nog hartstikke lekker zijn! Freasy maaltijden blijven maandenlang houdbaar in de vriezer. We kopen alleen in wat nodig is en bereiden de producten direct, zodat we in de keuken niks hoeven weg te gooien. En jij geniet natuurlijk van elke hap van je Freasy gerecht.

Onze werknemers

Met onze producten willen we een verschil maken, voor het milieu maar ook voor de mensen om ons heen. We werken veel met personen die met een beetje extra aandacht viel te bieden hebben. Ieder heeft zijn talent en zo wordt ons vaste keukenteam ondersteunt door mensen die we op deze manier terugbrengen naar de arbeidsmarkt. Zo kan je ervan op aan dat al onze maaltijden met liefde zijn bereid.