Productcategorieën

Contact us

My Cart
0,00
My Cart
0,00
FAQ

Kan ik suggesties geven voor maaltijden?

Mis je iets in het assortiment? Ik bereid graag van al je lievelingsgerechten een diepvriesmaaltijd versie! Stuur een mail naar hi@freasy.nl met je suggestie zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Is elke maaltijd één portie?

Ja, elke maaltijd is zo samengesteld dat dit voldoende is voor één persoon. Afhankelijk van de receptuur is het een vullende of lichte maaltijden. Dit is met uitzondering van de SUE bites en smoothiezakjes.

Waarom staat het gewicht van een maaltijd aangegeven met +/- ?

Omdat ik de ingrediënten en maaltijden niet tot op de gram afweeg maar de bakjes gewoon goed vul, kunnen de gewichten van de maaltijden een klein beetje verschillen. De gewichten die in de maaltijdomschrijvingen staan zijn een momentopname maar geven wel een goede indicatie van de portiegrootte.

Ik zit op een bepaald dieet of heb een voedselintolerantie, hoe weet ik wat geschikt is voor mij?

Ik vind het belangrijk dat iedereen met een specifieke voedingsstijl ook de keuze heeft voor gemakkelijke maaltijden. Daarom zijn alle maaltijden in de webshop gegroepeerd naar voornaamste voedingsstijlen. Klik in het rechter filter menu (enkel desktop) of in het navigatie submenu aan wat op jou van toepassing is, en alle ongepaste maaltijden worden voor je weggefilterd.
Indien er sprake is van een allergie kan je ook bepaalde allergenen wegfilteren. Wel wordt er in onze keuken met veel verschillende ingrediënten gekookt en daarom kunnen er ondanks zorgmaatregelen sporen van allergenen in de maaltijden voorkomen.

Hoe lang blijven de maaltijden goed?

Na bereiding worden de maaltijden direct voorbij vriespunt afgekoeld in een shock freezer. Door dit proces krijgen bacteriën minder kans maar het stopt het ze niet volledig. Als vuistregel is een maaltijd na ontvangst thuis minimaal 10 weken houdbaar mits bewaard in de vriezer (-18C). Over de loop van weken zal de kwaliteit langzaam achteruitgaan, wat te merken is aan smaak en textuur. Het product blijft echter in veel gevallen tot 6 maanden na productiedatum veilig om te eten.
Na ontdooien is de maaltijd nog één dag houdbaar, vries deze niet opnieuw in.

Mooie foto's, maar ziet mijn eten er straks ook zo uit?

Toegegeven; de foto’s zijn wat opgeleukt met een mooie setting, servies en een bosje peterselie hier en daar. Wel is ervoor gekozen de maaltijden te fotograferen zoals deze volgens de gebruiksaanwijzing opgewarmd moet worden, alle maaltijden op de fotos zijn dus net als het gehele assortiment ingevroren geweest.

Kan ik een recensie achterlaten?

Graag zelfs! Om de hoge kwaliteit van de maaltijden en service te bewaken hoor ik graag je ervaringen en mening. Een recensie achterlaten kan via onze facebookpagina en google.

Ook kan je elke maaltijd apart beoordelen op de desbetreffende pagina. Indien je ingelogd ben op je account spaar je hier zelfs punten mee, voor elke maaltijd review spaar je 25 punten.

Is freasy milieuvriendelijk?

Niet volledig. Op alle facetten probeer ik de minst schadelijke optie voor het milieu te kiezen. Zo zijn de maaltijden verpakt in afbreekbaar bio plastic en gaan de pakketten mee met Co2 gecompenseerde pakketpost.

Is alles biologisch en lokaal?

Nee. Om het gehele jaar door een vast assortiment aan te bieden is dit niet voor alle ingrediënten mogelijk. Ik hanteer echter wel een aantal vuistregels voor de inkopen:
1. Al het vlees en een groot deel van het gebruikte zuivel is biologisch, dit betekent dat er meer rekening is gehouden met dierenwelzijn en het milieu bij de productie hiervan. Zo kunnen de dieren naar buiten en wordt er zelden antibiotica gebruikt.
2. Indien een product momenteel in Nederland geoogst wordt koop ik deze lokaal in.
3. Producten die van buiten Europa komen zijn indien mogelijk biologisch. Hier wordt voor gekozen omdat wetten voor verantwoorde productie buiten Europa minder streng zijn en het verschil tussen biologische en ‘normale’ producten zeer groot kan zijn

Waar kan ik het menubakje weggooien?

Alle maaltijden zijn verpakt in bakjes die gemaakt zijn van restafval bij suikerriet productie. De maaltijdlabels zijn van papier en biologische inkt gemaakt. De gehele verpakking kan dus bij het compost of het GFT afval.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn pakket kan ontvangen?

Bestellingen vóór 17.00 kunnen de volgende leverdag thuis aangeboden worden. Momenteel rijd onze koerier op de maandag, donderdag en vrijdag. ,

Welke opties heb ik voor het levermoment?

Omdat het om versproducten gaat is het belangrijk dat je je pakketje bij de eerste bezorgpoging ontvangt. Om die reden zijn de bezorgopties zo flexibel mogelijk gemaakt. Bij het afrekenen kan je aangeven:
– op welke datum je je pakketje wil ontvangen (maandagen, donderdagen of vrijdagen)
– of je kiest voor daglevering (tussen 14.00 en 18.00) of avondlevering (tussen 18.00 en 22.00)

Kan ik ook punten sparen door een bestelling te plaatsen?

Jazeker, indien je ingelogd bent worden er bij elke bestelling punten gecrediteerd. Dit kan je terugvinden onder ‘mijn account’.

Wat moet ik doen als mijn pakket niet binnen het aangegeven tijdvak is bezorgd?

Cliff van Romanseleqt is een zeer betrouwbare partner die nagenoeg altijd binnen het aangegeven tijdsvak levert. Mocht het onverhoopt een keer gebeuren dat het pakket pas op een later tijdstip dan aangegeven wordt geleverd is er geen risico op bederf; de maaltijden blijven in een klimaat gecontroleerde wagen.

Er is iets mis met de verpakking of maaltijd

Mocht iets beschadigd of niet naar behoren zijn kan je het beste een foto nemen van het probleem en deze naar me opsturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om een oplossing te vinden.

Hoe moet ik mijn maaltijd opwarmen?

Dit verschilt per maaltijd en situatie. Op elke maaltijd staan de aangeraden bereidingstijden en temperaturen, zodat je dit snel kan bekijken!
Voor alle maaltijden raad ik het gebruik van een magnetron aan, binnen 5 á 15 minuten is de maaltijd vanuit de vriezer klaar om te eten. Indien je meerdere maaltijden tegelijkertijd opwarmt kan je als vuistregel aanhouden dat je de bereidingstijden bij elkaar op moet tellen.
Voor elke maaltijd is het daarnaast mogelijk om deze in een pan óf in de oven op te warmen. Je moet de maaltijd dan wel vooraf laten ontdooien in de koelkast.

Mijn magnetron heeft andere wattages dan op het bereidingsadvies aangegeven

Indien je niet het exacte wattage van het bereidingsadvies in kan stellen wordt altijd aangeraden een lagere wattage en langere tijd aan te houden. Sommige ingrediënten reageren namelijk niet goed op een te hoge wattage en zullen hierdoor bijvoorbeeld droger of slapper worden.

Met hoeveel mensen kan ik van één maaltijd eten?

Elke maaltijd is bedoeld als portie voor één persoon. Als je met meerdere mensen aanschuift kan je meerdere maaltijden tegelijkertijd opwarmen. Mocht je partner trek hebben in pasta en jij liever in een soep staat het binnen een handomdraai op tafel, ideaal toch!

Is het gebruik van een magnetron niet schadelijk?

Dit is een misconceptie. Alle ingrediënten verliezen nutriënten tijdens alle manieren van opwarmen, dus ook in een koekenpan of oven. Een magnetron is zelfs iets minder schadelijk, omdat deze in kortere tijd opwarmt en er minder voedingsstoffen verloren gaan.

Wordt eten niet minder lekker als je het invriest?

Ik hou bij de bereiding altijd rekening met specifieke eigenschappen van ingrediënten zodat deze hun kwaliteiten zo veel mogelijk behouden. Vervolgens worden de maaltijden zeer rap afgekoeld tot -25C in de shockvriezer, met deze speciale apparatuur krijgen bacteriën minder kans en wordt hiernaast de smaak en textuur zo min mogelijk aangetast.