Productcategorieën

Contact us

My Cart
0,00
My Cart
0,00
Blog
roomijs

Diepvrieslevering aan huis

Hoe werkt dat nou; diepvries met de pakketpost? Eigenlijk heb je maar 3 dingen nodig; een lekkere inhoud (;)) , een koelmiddel en isolatie.

Alle pakketten worden de dag vóór levering aangemeld bij PostNL, zodat je je pakket de gehele reis kan volgen. Die avond worden je maaltijden uit onze vriescel gehaald en verpakt in een persoonlijke ‘mini vriezer’ met kartonvezel. De 100% bio afbreekbare koeldoos is enkele centimeters dik en houd hierdoor niet alleen kou binnen maar beschermt ook tegen hobbeltjes in de weg van de PostNL bus. In elke doos gaat vervolgens een goede schep droogijs, dit is de vaste vorm van het prik in je frisdrank (koolstofdyoxide/Co2). Droogijs is een perfect koelmiddel omdat deze korrels vele malen kouder zijn dan ‘normaal ijs’ met een indrukwekkende -79 graden celsius. Hierdoor is droogijs zeer effectief om de freasy maaltijden voor een langdurige tijd bevroren te houden.

Je pakket wordt vervolgens opgehaald door PostNL en overnacht daar in een distributiecentrum voor sortering. In de ochtend of middag wordt het pakket toegewezen aan jouw wijkbezorger en ingeladen zodat deze kan beginnen aan zijn of haar ronde.
In deze tijd zal het droogijs in de piepschuimdoos beetje bij beetje verdampen. Omdat droogijs de “smelt fase” overslaat gaan de korrels vanaf vaste vorm over in gas. Zonder nat te worden verdampt het droogijs tot er niks meer van over is, en hierna blijven de maaltijden nog vele uren bevroren omdat de doos goed koud is. Alle pakketten zijn zo afgewogen dat de maaltijden tot minimaal 10 uur ‘s avonds nog bevroren blijven. Hierdoor is het geen probleem als het pakketje even bij de buren beland, je pas na je dagelijkse bezigheden naar een PostNL punt kan of het pakket af laat leveren op werk om later mee naar huis te nemen.

Laat een gedachte achter