Contact us

My Cart
0.00

freasy doet de booschappen

verse en kwalitatieve producten, minder verspilling

Bij de inkopen wordt er niet alleen gelet op de kwaliteit in smaak en textuur van de ingrediënten, maar ook op hoe deze geproduceerd zijn. Waar mogelijk zijn de producten van lokale en/of biologisch herkomst, vlees en zuivel zijn standaard biologisch. Omdat alle ingekochte producten direct verwerkt worden in de maaltijden wordt er alleen in huis wordt gehaald wat daadwerkelijk nodig is. Zo krijg jij alleen het allerbeste en wordt voedselverspilling voorkomen.
eieren kookboek garde

freasy kookt

ambachtelijk bereid met enkel herkenbare ingrediënten

Bij freasy krijg je geen machinaal fabrieksvoer maar maaltijden die in kleine hoeveelheiden worden gemaakt in eigen keuken. Elk gerecht wordt met zorg en liefde samengesteld zodat deze volledig tot hun recht komen na een retourtje vriezer. Wegens ons 'no nasties' beleid wordt zo veel mogelijk vanuit de basis bereid omdat vers altijd de voorkeur heeft boven kunstmatige toevoegingen. Ook kunnen hiermee onder andere vegetarische en glutenvrije alternatieven geboden worden voor gerechten waar deze eigenlijk helemaal niet in thuis horen.
roomijs

ice ice baby

op maat gemaakt en vakkundig ingevroren om kwaliteit te bewaren

Direct na bereiding worden alle maaltijden geportioneerd in handige milieuvriendelijke menubakjes die gemaakt zijn van suikerriet. Het geheel wordt daarna direct met een shockfreezer ingevroren. Deze koelt de maaltijden zo snel af dat de smaak en structuur van het eten zo min mogelijk wordt aangetast. De maaltijden worden daarna verplaatst naar de opslagvriezers tot deze besteld worden en klaargemaakt worden voor verzending. Op deze manier blijven de maaltijden vers en lekker, maar tóch weken houdbaar.
leeg bord en bestek

jij bestelt

enkel wat jij lekker vindt

Bestellen is zo simpel mogelijk gemaakt. Geen ingewikkelde abbonnementsdiensten maar gewoon bestellen waar je zelf zin in hebt. In de rechter kolom van shop kan je eetstijlen filteren die voor jou van toepassing zijn, zo krijg je enkel keus uit hetgene wat je wil en mag eten. Bestellen kan al vanaf 4 maaltijden, ik vraag dan wel een bijdrage van 7,50 voor de verzending. Vanaf 6 maaltijden is de verzending gratis. Wens je aangepaste maaltijden? Stuur een berichtje en ik kijk graag samen met jou naar de mogelijkheden voor passende opties!
fietsen gracht

freasy levert

gewoon met de pakketpost

Ik lever 4 dagen in de week op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Je kan zelf kiezen welke datum en tijd het beste uitkomt.
De maaltijden worden in speciale EPS (piepschuim) dozen verpakt met een goede schep droogijs. Deze zorgt ervoor dat de maaltijden knus in een omgevingstemperatuur van -50C verzonden worden. Tegen de tijd dat je pakketje aankomt is het droogijs verdampt, maar zijn de maaltijden nog goed bevroren.
De EPS doos kun je gratis retourneren.
boerenquiche

jij kan genieten

gemakkelijk en snel wanneer het jou uitkomt

De menubakjes kunnen in hun geheel in de magnetron en oven, opwarmen van een maaltijd wordt hierdoor zeer makkelijk!
De magnetron is de snelste en gemakkelijkste manier voor bereiding, direct vanuit de vriezer kan je binnen 5 a 15 minuten al genieten.
Specifieke (en alternatieve) bereidingsadviezen zijn per maaltijd op de website uitgewerkt.
Bij enige twijfel over een passende bereiding kan je contact met me opnemen, ik help je graag.

En dan?

Omdat de menubakjes gemaakt zijn van de suikerrietplant zijn deze volledig afbreekbaar. Na gebruik kan het bakje in zijn geheel in de groenbak of bij het compost.

De piepschuimdoos waarin de maaltijden worden verzonden is echter niet afbreekbaar. Deze kan je kosteloos retourneren, inleveren bij de milieustraat voor recycling of er zelf iets leuks mee doen. Er zijn een aantal handige manieren om de dozen een tweede leven te geven. Zelf ook leuke manieren voor hergebruik ontdekt? Ik hoor het graag!

Picknick

Gezellig buiten eten? De lichtgewicht piepschuim doos is makkelijk overal mee naartoe te nemen en houdt je eten en drinken goed op temperatuur. Voeg koelelementen toe en de doos blijft een gehele dag koud.

Speelgoed

Laat je kinderen de doos versieren en gebruik hem als opslag voor lego, knuffeldieren of knutsel benodigheden. De lichtgewicht doos is zelfs voor de kleinsten onder ons makkelijk te verplaatsen en gebruiken.

Opslag

De piepschuimdozen absorberen schokken zeer goed en kunnen hierdoor goed gebruikt worden voor opslag van breekbare spullen; zoals kerstballen.

Plantenbak

Vul de piepschuim doos met potgrond en zaadjes of planten. Genoeg ruimte voor een kruidentuintje!

Dierenvriend

Snij een gat in de zijkant groot genoeg voor je (kleine) huisdier. Zelf geen huisdieren? In de winter zijn er genoeg dieren die warm onderdak zoeken, leg een dekentje in de doos en zet deze buiten als een geïsoleerd holletje.