Contact us

My Cart
0.00
Blog

Vriezen en dooien

Leer de fijne kneepjes van het vak!

Houdbaarheid overzicht voor de vriezer

Ik gebruik mijn vriezer thuis regelmatig als ‘pauzeknop’ voor producten waar ik voor het verlopen van de houdbaarheidsdatum niet meer aan toe kom. Dit voorkomt veel voedselverspilling omdat er minder eten in de prullenbak beland en dit gewoon bewaard wordt voor een volgende keer. Hoewel eten in de vriezer technisch eeuwig onbederfelijk is zal de...
/ Lees meer

Het volledige vriezerhandboek voor gebruik, tips en feiten

Dingen in de vriezer worden koud en hard, zo ver strekt onze kennis wel. Maar wat gebeurt er precies als je iets invriest? Je weet mogelijk wel hoe alles in het leven bestaat uit moleculen, dat deze op verschillende tempo’s rondwarrelen en des te warmer het is des te actiever deze moleculen zijn. Door iets...
/ Lees meer

Houdbaarheid

Weggooien? Boeeeh! Nergens voor nodig

10 recepten voor oud brood

Even een kort verzamelblog tussendoor. Want wat moet je nog met dat oude brood waar je je tanden op breekt of wat tot beschuitkorrels veranderd waar je bij staat? We hebben het internet geraadpleegd voor een aantal aspirerende beelden voor je bammetjes. Niet verrassend kan je veel vinden op brood.net, toffe website!
/ Lees meer
Kliekjes en restjes, wat moet je ermee?
Aardig wat kliekjes vinden hun einde in den kliko; jaarlijks koopt de gemiddelde Nederlander 337kg aan voedsel waarvan bijna 41kg wordt weggegooid. Dit is natuurlijk zonde van het eten maar het scheelt ook aardig wat extra volle vuilniszakken en gehobbel naar de supermarkt.
/ Lees meer
Vriendschappen in je voorraadkast en een nutteloos eiervak in de koelkastdeur. Waar kan je vers eten het beste bewaren?
De harde feiten: per jaar koopt de Nederlander 337kg aan voedsel in waarvan bijna 41kg weggegooid wordt (bron: voedingscentrum). Voor groenten en fruit is het probleem wel heel somber; 45% van alles wat geproduceerd wordt beland in de kliko en niet onze maag. Voor een deel ligt dat probleem niet bij de consument, die 60.000...
/ Lees meer

Freasy

Benieuwd wat wij allemaal doen? Lees verder!

Minder suikers in je maaltijd, meer in je verpakking

De maaltijden van freasy zijn speciaal. Niet alleen door de heerlijke inhoud, maar door hetgeen wat het allemaal bij elkaar houd. Hoe? De menubakjes hebben geen negatieve impact op ons milieu. Suikerriet is net als bamboe een snelgroeiend ras wat het een duurzame grondstof maakt. Jammer genoeg wordt niet de hele plant gebruikt in de...
/ Lees meer

Ice, Ice, Baby

Hoe krijg ik de maaltijden bevroren bij je thuis? Hier zijn een aantal factoren aan het werk. Ten eerste zorg ik er voor dat de maaltijden goed koud zijn voor verzending. Ze worden na bereiding namelijk direct ingevroren en hierna verplaatst naar een bewaarvriezer van -24 graden tot ze besteld worden. Ten tweede worden de...
/ Lees meer

Magnetron: goed of slecht?

De magnetron heeft ondanks een standaard plekje in veel van onze keukens een slechte reputatie opgebouwd. Straling, voedingswaardeverlies, kwaliteitsverlies zijn een aantal van de argumenten tégen het gebruik. Maar deze zijn niet helemaal waar.. 1. Straling Nee, je eten en omgeving wordt niet radioactief van het gebruik van een magnetron. Een magnetron is namelijk helemaal...
/ Lees meer