Contact us

My Cart
0,00
Blog

Freasy

Benieuwd wat wij allemaal doen? Lees verder!

Opinieblog; doggybags taboe?

Als echte Hollanders hebben we tijdens een etentje betaald voor onze maaltijd en willen wij hier tot de laatste kruimel van genieten. Toch wordt er lang niet altijd een doggybag gevraagd om eventuele restjes mee naar huis te nemen. Vergeten we dit gewoon te vragen of schamen we ons om dit te doen? Tijdens een...
/ Lees meer

Punten sparen

Doe je ook mee? Het enige wat je nodig heb is een account en je spaart automatisch mee. En maak je geen zorgen, als je je inschrijft zullen we je niet spammen! We sturen maximaal 1 nieuwsbrief per maand, en zelfs dat vergeten we nog wel eens 😉 Je gespaarde punten kunnen op elk moment,...
/ Lees meer

Minder suikers in je maaltijd, meer in je verpakking

De maaltijden van freasy zijn speciaal. Niet alleen door de heerlijke inhoud, maar door hetgeen wat het allemaal bij elkaar houd. Hoe? De menubakjes hebben geen negatieve impact op ons milieu. Suikerriet is net als bamboe een snelgroeiend ras wat het een duurzame grondstof maakt. Jammer genoeg wordt niet de hele plant gebruikt in de...
/ Lees meer

Magnetron: kwaadaardig of handig?

De magnetron heeft ondanks een standaard plekje in veel van onze keukens een slechte reputatie opgebouwd. Straling, voedingswaardeverlies, kwaliteitsverlies zijn een aantal van de argumenten tégen het gebruik. Maar deze zijn niet helemaal waar..1. StralingNee, je eten en omgeving wordt niet radioactief van het gebruik van een magnetron. Een magnetron is namelijk helemaal niet radioactief...
/ Lees meer

Ice, ice, baby

Hoe werkt dat nou; diepvries met de pakketpost? Eigenlijk heb je maar 3 dingen nodig; een lekkere inhoud (;)) , een koelmiddel en isolatie. Alle pakketten worden de dag vóór levering al aangemeld bij PostNL, zodat je je pakket de gehele reis kan volgen. Die avond worden je maaltijden uit onze vriescel gehaald en verpakt...
/ Lees meer

Vriezen en dooien

Leer de fijne kneepjes van het vak!

Het volledige vriezerhandboek voor gebruik, tips en feiten

Dingen in de vriezer worden koud en hard, zo ver strekt onze kennis wel. Maar wat gebeurt er precies als je iets invriest? Je weet mogelijk wel hoe alles in het leven bestaat uit moleculen, dat deze op verschillende tempo’s rondwarrelen en des te warmer het is des te actiever deze moleculen zijn. Door iets...
/ Lees meer
Houdbaarheid overzicht voor de vriezer
Ik gebruik mijn vriezer thuis regelmatig als ‘pauzeknop’ voor producten waar ik voor het verlopen van de houdbaarheidsdatum niet meer aan toe kom. Dit voorkomt veel voedselverspilling omdat er minder eten in de prullenbak beland en dit gewoon bewaard wordt voor een volgende keer.Hoewel eten in de vriezer technisch eeuwig onbederfelijk is zal de smaak...
/ Lees meer
Invriezen 101
Je kent het vast wel, per ongeluk rijst afkoken voor tien in plaats van twee. Die korrels worden soms nou eenmaal veel groter dan je voor ogen had. Met een beetje extra saus is er geen probleem en kan je nog steeds een lekkere maaltijd op tafel zetten, alleen is dit wel iets te veel....
/ Lees meer

Houdbaarheid

Weggooien? Boeeeh nergens voor nodig!

Opinieblog; doggybags taboe?

Als echte Hollanders hebben we tijdens een etentje betaald voor onze maaltijd en willen wij hier tot de laatste kruimel van genieten. Toch wordt er lang niet altijd een doggybag gevraagd om eventuele restjes mee naar huis te nemen. Vergeten we dit gewoon te vragen of schamen we ons om dit te doen? Tijdens een...
/ Lees meer

Kliekjes en restjes, wat moet je er mee?

Aardig wat kliekjes vinden hun einde in den kliko; jaarlijks koopt de gemiddelde Nederlander 337kg aan voedsel waarvan bijna 41kg wordt weggegooid. Dit is natuurlijk zonde van het eten maar het scheelt ook aardig wat extra volle vuilniszakken en gehobbel naar de supermarkt. Voedsel kan op verschillende manieren overblijven. Ingrediënten blijven bijvoorbeeld ongebruikt in de...
/ Lees meer

Vriendschappen in je voorraadkast en een nutteloos eiervak in de koelkastdeur. Waar kan je vers eten het beste bewaren?

De harde feiten: per jaar koopt de Nederlander 337kg aan voedsel in waarvan bijna 41kg weggegooid wordt (bron: voedingscentrum). Voor groenten en fruit is het probleem wel heel somber; 45% van alles wat geproduceerd wordt beland in de kliko en niet onze maag. Voor een deel ligt dat probleem niet bij de consument, die 60.000...
/ Lees meer

Houdbaarheid overzicht voor de vriezer

Ik gebruik mijn vriezer thuis regelmatig als ‘pauzeknop’ voor producten waar ik voor het verlopen van de houdbaarheidsdatum niet meer aan toe kom. Dit voorkomt veel voedselverspilling omdat er minder eten in de prullenbak beland en dit gewoon bewaard wordt voor een volgende keer.Hoewel eten in de vriezer technisch eeuwig onbederfelijk is zal de smaak...
/ Lees meer

10 recepten voor oud brood

Even een kort verzamelblog tussendoor. Want wat moet je nog met dat oude brood waar je je tanden op breekt of wat tot beschuitkorrels veranderd waar je bij staat? We hebben het internet geraadpleegd voor een aantal aspirerende beelden voor je bammetjes. Zodat jij het niet hoeft te doen. Niet verrassend kan je veel vinden...
/ Lees meer