10 recepten voor oud brood

Even een kort verzamelblog tussendoor. Want wat moet je nog met dat oude brood waar je je tanden op breekt of wat tot beschuitkorrels veranderd waar je bij staat? We hebben het internet geraadpleegd voor een aantal aspirerende beelden voor je bammetjes. Zodat jij het niet hoeft te doen. Niet verrassend kan je veel vinden op brood.net, toffe website!

Wentelteefjes

Een heerlijk recept om je oude brood in te verwerken.
Ben je meer van de suiker, poedersuiker of stroop? Dat bepaal je helemaal zelf maar voor de houvast vind je hier het basisrecept.

Bekijk het recept op duurzaamthuis

Broodpudding met appel

Serveer als een dessert, of juist een heerlijke snack voor tussendoor. Broodpudding kan je in verschillende varianten bereiden. Broodpudding met appel is één van die varianten die de zoetigheid nog meer naar boven brengt.

Bekijk het recept op brood.net

Croutons

Eén van de bekendste recepten om je oude brood in te verwerken. Maak ze extra krokant, en combineer ze met wat jij lekker vindt. Een handige tip: laat je oude brood eerst nog ouder worden terwijl ze in de olie aan trekken zijn, hiermee krijg je het beste resultaat.

Bekijk het recept op brood.net

Pesto brood

Houd je van pesto of brood, of juist allebei? Dan kan er in dit recept niks misgaan.
Combineer je pesto, brood met heerlijke Italiaanse kruiden.

Bekijk het recept op leukerecepten

Panpizza met paprika en salami

Een pizza met paprika en salami kan er altijd wel in. Maar hij smaakt natuurlijk nog beter als je hem zelf hebt bereidt. Je hebt er niet eens pizzadeeg voor nodig, want je kunt hier prima je oude brood voor gebruiken! Om je op de goede weg te helpen, hebben wij dit recept voor je.

Bekijk het recept op brood.net

Italiaanse broodsalade (panazella)

Voor de balansdag komt je oude brood ook weer van pas. De Italiaanse Panazella broodsalade komt oorspronkelijk uit Toscane. De Italianen gebruiken hiervoor oud brood, deze laten ze weken in tomaten en azijn. Een frisse salade voor een warme zomerdag.

Bekijk het recept op keukenliefde

Brood ovenschotel met ham & prei

Haal de ham en prei maar uit de kast want met dit recept maak je de lekkerste ovenschotel. Met de gelaagdheid van lasagne, maar met een unieke smaak van ham en prei. En brood, natuurlijk.

Bekijk het recept op brood.net

Broodballetjes

Huh gehaktballen? Nee broodballetjes! Net zo lekker, maar op een andere manier klaargemaakt. Van oud brood tot heerlijke krokante broodballetjes.

Bekijk het recept op barstensvol

Bruschetta met tomaten

Officieel één van de moeilijkste hapjes om te eten op een feestje zonder te morsen. Een heerlijk gekruide Bruschetta met tomaten. Voeg zelf kruiden toe om de smaak nog persoonlijker te maken.

Bekijk het recept op leukerecepten

Broodquiche met prei

Daar hebben we hem weer, de prei. En natuurlijk ook de tomaat. Maar eigenlijk kan je er gewoon alles in doen wat je maar lekker lijkt.

Bekijk het recept op brood.net

Terug naar artikelen